Tusenvis av nordmenn strømmer til den spanske byen Alicante i sommerhalvåret, og mange velger å leie bil under sitt opphold på Costa Blanca. Trenger du litt avveksling fra sol-, strand- og badeliv ved Middelhavskysten, vil en leiebil i Alicante gi deg friheten til å utforske trivelige attraksjoner og steder i regionen, helt i ditt eget tempo.

Canelobre-grottene

De vakre og imponerende dryppsteins-grottene Las Cuevas del Canelobre er en stor turistattraksjon, og ligger 26 km nord for Alicante sentrum. Stedet befinner seg bare 3 km fra den lille sjarmerende landsbyen Busot. Grottene holder til på vestsiden av fjellkjeden Sierra del Cabeco d’Or, der høyeste topp rager 1207 meter over havet.

Canelobre-grottene ligger imidlertid 700 meter over havet, og inne i den største grotten kan du beundre de mer enn 150 millioner år gamle dryppsteins-formasjonene. Grotten kan minne om en katedral, og har tiltrukket seg turister helt siden midten av 1800-tallet.

Canelobre-grottene holder åpent hele året, og på spesielle tidspunkter er det mulig å få guidet omvisning. Med jevne mellomrom arrangeres det konserter inne i grotten, da akustikken her er spesielt god.

Safari Aitana og landsbyen Guadalest

Safari Aitena er en safaripark der du kan oppleve ulike dyrearter fra 5 kontinenter i naturlige omgivelser. Du kjører gjennom hele parken i bil, og det er forbudt å gå ut av bilen.

Safari Aitena ligger 75 km nordøst for Alicante, og egner seg best for en heldagstur. Eksempler på dyr man kan oppleve på nært hold er elefanter, tigre, løver, aper, lamaer, hester og struts.

Parken er familieeid og åpnet i 1975. I dag har safariparken totalt 441 dyr og besøkes av 40.000 personer årlig.

Bare 26 km øst for Safari Aitana ligger den pittoreske fjell-landsbyen Guadalest, som også anbefales et besøk. Guadalest har kun 200 innbyggere, og her kan du spasere gjennom trange smug, gå innom souvenirbutikker, beundre de små detaljene i landsbyens miniatyrmuseum eller bare slappe av på en café.

Borgen Castillo de San José er også et stort trekkplaster for turister som besøker Guadalest. Borgen ble opprinnelig bygget av maurerne i år 715, og har blitt utsatt for ødeleggelser etter jordskjelv flere ganger opp gjennom historien. Tar du trappene opp til toppen av borgen får du imidlertid en fantastisk utsikt over dalen og omegn.

Benidorm

Turist- og badebyen Benidorm ligger 45 km nordøst for Alicante, og er en attraksjon i seg selv med sine mange skyskrapere. Benidorm byr ellers på gode shoppingmuligheter i butikker og kjøpesentre, og har et variert utvalg av restauranter og cafèer.

Det er motorvei mellom Alicante og Benidorm (AP-7), og strekningen er avgiftsbelagt.

Gamlebyen i Benidorm anbefales et besøk. Spesielt torget Placa del Castell og utsiktsplassen Balcón del Mediterráneo er populære turistattraksjoner her. Balcón del Mediterráneo er egentlig restene av en festning fra 1300-tallet, og herfra har du den beste utsikten over byen, strendene og havet.

Benidorm har både en dyrepark og en fornøyelsespark. Det er dessuten mulig å se et spektakulært delfinshow i temaparken Mundomar. Mange turister velger også å oppleve badelandet Aqualandia i Benidorm, som for øvrig er et av Europas største.